Skip Navigation Links
Sesli Yanıt Sis.
Maaş Hesaplama

Delege Sistemi

Vakıf'ımız Genel Kurulu Vakıf üyeleri arasından seçilen delegelerden oluşur. Resmi Senedin 9.1.1 - 9.1.2 - 9.4.1.1- 9.4.1.2-- 9.4.2.1 - 9.4.2.2 maddeleri delege ile ilgili hükümleri içermektedir. Son delege seçimi 2017 yılında yapılmıştır.

Delege seçimi 3 yılda bir yapılmaktadır.

Vakıf Genel Kurulu'nu oluşturan delegelerin seçimi gizli oy açık tasnif yöntemiyle yapılmaktadır. 2017 yılında yapılan delege seçimi sonrası seçilen delege sayısı 224 olmuştur.

Seçilen delegenin ölümü, Vakıf'tan emekli olması veya istifası halinde, yerine ilk yedek üye asıl delege olmaktadır.

Seçilen delege'lerin yanı sıra delege seçimlerinin yapıldığı tarihte Vakıf Yönetim ve Denetleme Kurul'larında bulunanlarla, daha sonra Yönetim ve Denetleme Kurul'larına seçilen veya atanan üyeler (Madde 9,4,1,2) ve Vakıf üyesi olmaları halinde ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü delegedir (Madde 9.1.1). Bu gruptaki delege sayısı 12'dir.

Bu durumda toplam delege sayısı 236 olmaktadır.

Delege seçimi, seçim bölgeleri, seçim sandık kurulları, oy kullanımındaki esaslar, itirazlar ve itirazların çözümü ile diğer hükümleri içeren bilgiler Delege Seçim Yönetmeliği'nde bulunmaktadır.

Delege Seçim Yönetmeliği

Müftü Mh. İlhami Soysal Cd. Ervaksan Binası 44/2 67330 Kdz.Ereğli/ZONGULDAK
Tel: (372) 333 0 700                          Faks:(372) 312 5736
Web : www.erdemirvakfi.org.tr                E-posta : vakif@erdemirvakfi.org.tr